Brizganje termoplastov

Termoplastičen granulat segret nad temperature tališča spremenimo v tekočo plastično maso, ki jo pod visokim pritiskom vbrizgamo v brizgalno orodje. V orodju ohladimo maso, orodje odpremo in odstranimo izdelek.

Dvokomponentno brizganje termoplastov (2K)

Dve vrsti termoplastičnega granulata zaporedno vbrizgamo v orodje po istem postopku, kot je opisano v brizganju termoplastov. Na ta način dobimo en izdelek iz dveh termoplastov.

Brizganje termoplastov GIT (Gas Injection Technology)

V fazi polnjenja orodja s talino termoplasta se del izdelka napolni s plinom. Na ta način dosežemo bolj togo konstrukcijo izdelka in manjšo težo le-tega.

Ročna montaža

S pomočjo enostavnih priprav omogočamo ročno sestavo, vijačenje, "klik" sestavo, ipd. komponent za izdelke, ki jih brizgamo. Ročna montaža je namenjena za manjše serije, ker investicija v avtomatske stroje ni finančno upravičena.

Avtomatska montaža

S pomočjo namenskih strojev z električnimi, hidravličnimi in pnevmatskimi pogoni sestavljamo različne izdelke, ki jih izbrizgamo. Avtomatska montaža je namenjena za visoko serijske izdelke, ki prenesejo investicijo v namenske stroje. Z avtomatizacijo povečamo zagotavljanje kakovosti procesa montaže s senzorskimi in kontrolnimi sklopi.

Ultrazvočno varjenje

S pomočjo ultrazvočnega stroja s trenjem stalimo del izdelka in s tem lahko spojimo dva termoplastična kosa ali kovinski kos s termoplastičnim izdelkom.

Tampo tisk

Tampo tisk je proces nanašanja 2D slike na 3D izdelek. To se doseže z uporabo posredne oblike tiskanja (offset), ki vključuje 2D sliko, ki se prenese z matrico preko silikonske blazinice na 3D izdelek.

Robotsko nanašanje PUR pene

S pomočjo robota nanašamo na termoplastični izdelek tanko sled PUR tesnilne pene.

 

Proizvodnja

BRIZGANJE

Brizgalnica je opremljena z najnovejšimi stroji za brizganje ene in dveh komponent, GIT tehnologije ter zabrizgavanje kovinskih ali plastičnih komponent. Brizgalni stroji imajo zapiralne sile od 50 do 1300 ton in težami brizganih izdelkov od 1g do 4500g.

Za varno in hitro manipulacijo izbrizganih izdelkov imamo vse brizgalne stroje opremljene z roboti in podajalnimi trakovi za avtomatski odvzem izdelkov iz brizgalnega orodja. Vsi brizgalni stroji so opremljeni tudi s centralnim sušilnim in dozirnim sistemom granulatov. Ob brizgalnih strojih izvajamo tudi enostavno avtomatsko in ročno montažo.

MONTAŽA

Izvajamo zahtevno ročno ter avtomatsko montažo s t.i. Poka Yoke sistemi za zagotavljanje 100% kakovosti proizvedenih izdelkov. Poleg montaže izvajamo tudi ultrazvočno varjenje plastičnih kosov, robotsko nanašanje PUR tesnilne pene in zabrizgavanje PU izolativne pene ter tampotisk.

KONDICIONIRANJE

V namenski avtomatski komori lahko kontrolirano dodajamo izdelkom vlago ali pa jih temperaturno stabiliziramo.